Polityka prywatności – RODO

Polityka prywatności

W związku ze zmianą przepisów dotyczących ochrony danych osobowych i wejściem w życie od dnia 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) ‘RODO’ informujemy iż:

1. Administratorem Pani/ Pana danych osobowych jest:
Makijaż Permanentny Karolina Oleniuk
54-130 Wrocław
Bulwar Dedala 28BA (woj. dolnośląskie)
NIP 7752547414


2. Strona https://www.wroclaw-makijazpermanentny.pl/ korzysta z plików cookies w celu usprawnienia jego funkcjonowania. Więcej informacji na temat plików cookies znajdą Państwo na podstronie Polityka cookies
3. Pani/ Pana dane osobowe pozyskano z karty klienta, wyrażającej zgodę na zabieg, formularza kontaktowego, podczas wysyłania maila czy wykonania połączenia telefonicznego.
4. Pani/ Pana dane osobowe przetwarzane są w celu świadczenia usług oferowanych przez Administratora, celem zapewnienia należytego ich wykonania (na podstaie art.6 ust.1 lib.b RODO) oraz w celu informacyjnym o usługach i produktach oferowanych przez Administratora (na podstawie art.6 ust.1 lit.a RODO).
5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne lecz niezbędne w celu należytego wykonania usługi. W przypadku niepodania danych nie będzie możliwe wykonanie usługi w salonie.
6. Administrator stosuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych.
7. Dane udostępnione przez Panią/ Pana są chronione.
8. Dane osobowe przetwarzane są przez okres niezbędny dla wykonania usługi, a po tym okresie dla celów i przez czas oraz w zakresie wymaganym przez obowiązujące przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń lub do czasu cofnięcia udzielonej zgody.
9. Dane udostępnione przez Panią/ Pana nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim. Odbiorcami danych będą tylko instytucje upoważnione z mocy prawa.
10. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
11. Przysługuje Pani/ Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych a także prawo do wniesienia sprzeciwu i żądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
Wszystkie w/w uprawnienia można zrealizować pisząc na adres poczty elektronicznej Administratora: salon@wroclaw-makijazpermanentny.pl lub przesyłając korespondencję pisemną na adres siedziby Administratora.
12. Niezależnie od powyższego przysługuje Pani/ Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Przewiń do góry